Certifikat

Multipor – ogljično nevtralna blagovna znamka toplotne izolacije

Skupina Xella želi pozitivno vplivati na okolje in podnebje tako s trajnostnimi in energetsko učinkovitimi gradbenimi in izolacijskimi materiali, kakor tudi s svojimi ravnanji.

Multipor je mineralna, ekološka in negorljiva toplotna izolacija, ki je že od leta 1999 eden od najboljših sistemov v svojem razredu. Plošče so izdelane na okoljsko trajnosten in energetsko učinkovit način iz mineralnih surovin (apnenca, peska, cementa in vode) in brez dodatka vlaken, plastike ali strupenih snovi. Ostanke obdelave je mogoče v celoti reciklirati. Za razliko od drugih izolacijskih materialov Multipor plošče ne povzročajo težav z odlaganjem v primeru poznejše adaptacije. Mineralne izolacijske plošče Multipor so prejele okoljsko deklaracijo na podlagi mednarodnega standarda ISO 14025.Skupina Xella želi pozitivno vplivati na okolje in podnebje tako s trajnostnimi in energetsko učinkovitimi gradbenimi in izolacijskimi materiali, kakor tudi s svojimi ravnanji.Zmanjšanje in izravnava izpustov CO2Xella želi pomembno prispevati k zmanjševanju izpustov CO2 in s tem k varovanju podnebja. Eden od glavnih ciljev je zmanjšanje intenzivnosti izpustov CO2 za 30 % do leta 2030.

Več podrobnosti o naši strategiji ESG in trajnosti si lahko preberete na xella.si. Pri blagovni znamki Multipor gremo z izravnavo izpustov CO2 naših izdelkov in dodatkov Multipor še korak dlje. Skupaj z našim partnerjem za izravnavo ClimatePartner smo izmerili ogljične izpuste, do katerih pride pri proizvodnji plošč Multipor od surovin, embalaže, logistike do odlaganja, ter izravnali vse izpuste CO2, ki se jim ni mogoče izogniti, s podpiranjem projektov za podnebne ukrepe. Ti projekti zmanjšujejo izpuste CO2, na primer s pogozdovanjem ali nadomeščanjem škodljivih tehnologij z alternativami, ki so prijazne do podnebja, in so certificirani po mednarodnih standardih.

Cetifikat NaturePlus

Toplotna izolacija Multipor je že leta 2008 prejela certifikat NaturePlus, ki ga izdaja mednarodno združenje za trajnostno gradnjo natureplus e.v. s sedežem v Nemčiji. Certifikat kakovosti NaturePlus je edini evropski okoljski certifikat za gradbene materiale, ki se podeljuje po strogih znanstvenih kriterijih. Številka certifikata Multipor je 0404-0812-068-1, več informacij o certificiranju najdete na www.natureplus.org

Z NaturePlus certifikatom dokazujemo:

  1. Energetsko učinkovito proizvodnjo materiala
  2. Varovanje okolja in zdravja – gradbeni material ne onesnažuje okolja in zagotavlja zdravo bivanje
  3. Obnovljivi viri in surovine: čista, mineralna sestava plošč
Trajnostna gradnja

Trajnostni gradbeni material

Osveščenost o trajnosti materialov, ki jih izbiramo pri gradnji je zelo pomembna. Z izbiro trajnostnih in okolju prijaznih gradbenih materialov veliko naredimo tudi za okolje, v katerem živimo. Pri tem upoštevamo vse, od same proizvodnje gradbenih materialov, njihove vgradnje, obratovanja in vzdrževanja, obnove in zamenjave, do razgradnje in vnovične uporabo oziroma reciklaže.

Čista mineralna sestava

Nevlaknat material, iz katerega je narejena toplotna izolacija Multipor, je čiste mineralne sestave:

  • Apno
  • Pesek
  • Cement
  • Voda
  • Sredstvo za oblikovanje por

 

Zaradi čiste mineralne sestave ne draži dihalnih poti in je odličen material za rokovanje. Ker je brez škodljivih snovi in brez vlaken ne ogroža izvajalcev gradnje in je naravi in okolju prijazen.

NaturePlus
null

Mineralen in masiven

null

Mineralen in masiven

negorljiv

Negorljiv

null

Paropropusten

tlačno trden in oblikovno stabilen

Tlačno trden in oblikovno stabilen

enostaven za vgradnjo, trden/nestisljiv

Enostaven za vgradnjo, trden

vodoodbojen

Vodoodbojen

null

Absorbira zvok

enostaven za obdelavo

Enostaven za obdelavo

ekološki

Ekološki

primeren za recikliranje

Primeren za recikliranje

v skladu z evropskimi normami

V skladu z evropskimi normami