Izvedba toplotne izolacije stropov

timeline_pre_loader

Priprava podlage

Podlaga mora biti primerna za lepljenje, to pomeni suha in čista brez kakršnihkoli ostankov, ki preprečujejo zlepljenje. Podlago je potrebno očistiti ter odstraniti ostanke betona, malte itd. Pri izrazito neravnih površinah je potrebno nanesti izravnalno plast apneno-cementnega ometa. Po potrebi lahko nanesete prednamaz, ki omogoča učinkovitejše lepljenje.

Priprava lahke lepilne malte

Po navodilih z vreče v vedru zamešate primerno količino lepilne malte. Uporabna je do dve uri po pripravi.

Priprava lahke lepilne malte

Z vgradnjo Multiporja pričnete, ko so stropi suhi.

Lepljenje plošč

Za lepljenje toplotno-izolacijskih plošč Multipor na podlago uporabite lahko lepilno malto.
Multipor lahko lepilno malto z nazobčano gladilko nanesete po celotni površini Multipor toplotno-izolacijske plošče. Debelina nanosa Multipor lahke lepilne malte mora biti 10 oz. 15 mm, odvisno od debeline plošč in podlage. Stranice toplotno-izolacijskih plošč ne lepite.

Multipor izolacija stropov

Po nanosu lepila toplotno-izolacijske plošče Multipor s pritiskom namestite na strop in jih rahlo »zapeljite« – potisnite po površini stropa (do druge plošče). Pazite, da jih boste na strop pritisnili po celi površini. Tako boste dosegli dober oprijem plošč s podlago.

Nasvet

Kako boste izolirali nosilec ali preklado?
Najprej izolirajte spodnji del nosilca. Ko zaključite z oblaganjem spodnjega dela, z ročno žago odžagajte potrebne dimenzije plošč Multipor in jih prilepite še na stranski stranici nosilca. Odvečni del plošče preprosto odbrusite s strgalom. Zelo pomembno je, da ne mažete stikov med posameznimi Multipor ploščami.

Izolacija preklade

Zaključna obdelava stropa

Stropa, toplotno izoliranega z Multipor ploščami, ni potrebno obdelati z zaključnim ometom. Že neobdelan strop deluje zelo estetsko. Eventuelne neravne površine preprosto zbrusite s strgalom, morebitne okruške pa obdelajte z Multipor sanirno malto.

V primeru, da se za zaključno obdelavo vseeno odločite, pa je postopek sledeč:

  • z nazobčano gladilko nanesite Multipor lahko lepilno malto,
  • v pripravljen sloj malte vtisnite armirno mrežico,
  • vsako Multipor ploščo sidrajte s sidrom v stropno ploščo preko svežega armirnega sloja,
  • z gladkim delom gladilke dodate še en sloj Multipor lahke lepilne malte v debelini 2-3 mm,
  • nanesite fino izravnalno maso (upoštevajte navodila proizvajalca),
  • površino obdelajte s fino izravnalno maso ter notranjo zidno barvo. Pri tem upoštevajte navodila proizvajalca. Priporočamo silikatne materiale.

Brušenje stropa

Neobdelan strop iz Multipor toplotno-izolacijskih plošč deluje zelo estetsko in kompaktno, kar vam prihrani denar in čas, ki bi ga sicer potrebovali za obdelavo.