Multipor plošče za kontaktne fasade

Multipor plošče za toplotno izolacijo stavb na zunanji strani

Primerno toplotno izolirane stavbe so udobnejše za bivanje. Poleg izboljšane miroklime v prostorih, kjer živimo ali delamo, s primerno toplotno izolacijo potrošimo tudi manj energije za ogrevanje ali hlajenje. Z namestitvijo toplotnoizolacijske fasade poskrbimo za manjše stroške energije, hkrati pa storimo nekaj dobrega tudi za naše okolje. Izbira optimalne toplotne izolacije je zato ključnega pomena.

Prisegate na naravne materiale?

Poznamo kar nekaj vrst izolacij. Pomembno je, da se zavedamo prednosti tistih, ki so proizvedene iz povsem naravnih surovin. Negorljivost je prva, ki je z vidika varnosti vašega doma zagotovo najpomembnješa. Multipor spada med najkakovostnejše materiale za izvedbo izolacije tako novih kot starejših objektov.

Izolacija Multipor plošče

Trajne in stabilne

Multipor mineralne plošče za izvedbo toplotno-izolacijskih kontaktnih fasad imajo tudi vrsto drugih izjemnih lastnosti. Odlikujejo jih trdnost in masivnost, stabilna vgradnja, paropropustnost in oblikovna stabilnost. Fasade, izdelane z Multipor ploščami so trajne in lepega videza. Brez neravnin, nagubanosti ali jasnih obrisov posameznih elementov fasade (plošč), kot je to značilno pri drugih materialih, še posebej v primeru slabe izvedbe.

Fasada, izdelana s ploščami Multipor, je popolnoma ravna, brez vdolbin in drugih nepravilnosti. Takšen izgled bo ohranila v vseh letih uporabe stavbe, saj so Multipor plošče kompaktne in se ne posedajo.

Multipor plošče lahko uporabimo za izvedbo celotne kontaktne fasade. Uporabimo jih lahko tudi zgolj na posameznih delih novogradnje, kjer poskrbimo za zmanjšanje toplotnih mostov (npr. na skeletni konstrukciji).

Dodatne informacije

8 prednosti toplotne izolacije Multipor

  • Masivne toplotno izolativne plošče,
  • ne vsebujejo vlaken, zato ne dražijo dihalnih poti,
  • vrhunska požarna odpornost A1,
  • so trajne in se ne posedajo ali krčijo, oblikovno stabilne,
  • lahko jih nameščamo tudi na površine, ki niso povsem ravne,
  • ne odmevajo, ko potrkamo nanje,
  • hitra in enostavna izvedba,
  • okolju prijazen gradbeni material.

Multipor plošče na zunanji strani objekta